Костюк Любов Олександрівна / Kostiuk Liubov Oleksandrivna

 

Ім'я:Костюк Любов Олександрівна
Посада:Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
Відзнаки:Завідомо неправосудне рішення
Затягування справи
Не застосовує практику ЄСПЛ
Дата народження:02.01.1960
Місце народження:смт. Драбів Черкаської області
РНОКПП:2191637888
Біографія, інші відомості:1989 - закінчення Харківського юридичного інституту ім. Дзержинського.
1990-2000 - суддя та голова Згурівського районного суду Київської області.
2000-2009 - суддя та заступник голови Броварського міського суду Київської області.
2009-2018 - суддя Київського апеляційного адміністративного суду.
З жовтня 2018 р. - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду.

Ухвалення сумнівних рішень

1) Відповідно до Єдиного реєстру судових рішень, суддя Костюк Л.О. була у складі колегії суддів, яка у липні 2011 року постановила ухвалу про залишення без змін рішення Київського окружного адміністративного суду, яким було заборонено заплановану на 6 червня 2011 року акцію руху "Стоп цензурі" біля резиденції президента Януковича в Межигір'ї, аргументуючи заборону, що проведення акції порушить право Президента на відпочинок в неробочий час. Як відомо, за інформацією сайту “Українська правда”, 6 червня, в День журналіста, рух "Стоп цензурі" збирався провести мирну акцію біля президентської резиденції. Вона була приурочена до річниці невиконання обіцянки Віктора Януковича зняти корупційні підозри щодо резиденції Межигір'ї та продемонструвати там свої володіння.

2) За інформацією веб-порталу “Укрінформ”, суддя Костюк Т.В. у складі колегії постановила ухвалу, якою залишила без змін постанову Окружного адміністративного суду м. Києва, якою було заборонено Київській міській Раді подавати на підпис та публікувати рішення сесії депутатів Київської міської ради щодо перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

3) За інформацією з реєстру судових рішень, суддя Костюк була у складі колегії суддів, яка залишила без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким судді не дозволили державі повернути 20 газоносних родовищ, отриманих фірмою «Голден Деррік» в часи Януковича. При цьому, як зазначає видання “Наші гроші”, «Голден Деррік» контролюється близькими до Януковича людьми: екс-міністром енергетики Ставицьким та екс-міністром АПК Присяжнюком.

4) Згідно з інформацією, викладеною у пояснювальній записці до проекту Постанови Верховної Ради України “Про особливості відповідальності суддів причетних до масових фальсифікацій виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року”, суддя Костюк Л.О. була у складі колегії, яка задовольнила апеляційну скаргу представника Партії Регіонів та визнала неправомірними дії дільничної виборчої комісії щодо недопущення офіційного спостерігача у приміщення для голосування на виборах народних депутатів України у 2012 році в одномандатному виборчому окрузі №94.

Як зазначено у пояснювальній записці, рішення суду стало підставою для скасування голосування 937 громадян, які здійснили своє волевиявлення на виборах народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі №94.

Згідно зі звітом Бюро демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ у виборчому окрузі 94 (Київська область) ОВК скасувала результати голосування на 27 виборчих дільницях, на яких було віддано загалом 31 205 голосів у загальнодержавному та одномандатному виборчому округах. Підставою для скасування результатів голосування на кожній з цих виборчих дільниць було обмеження прав спостерігачів кандидата від Партії регіонів під час підрахунку голосів. У результаті цього кандидат від Об’єднаної опозиції – “Батьківщини” втратив близько 6 500 голосів, першу позицію у виборчому окрузі на користь кандидата від Партії регіонів.

Як зазначає Громадська організація “Опора”, такий результат став можливим через дії політично заангажованих ОВК, неправомірне втручання правоохоронних органів та суперечливі рішення судів.

За наслідком скасування результатів голосування з боку ОВК на підставі численних рішень судів про нібито недопущення офіційних спостерігачів у приміщення для голосування Центральною виборчою комісією було прийнято постанову, якою встановлено неможливість достовірного встановлення результатів волевиявлення виборців у частині обрання народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 94.

Станом на 10.03.2024 стосовно судді було подано 13 дисциплінарних скарг до Вищої ради правосуддя. За всіма скаргами у відкритті дисциплінарних справ ВРП було відмовлено.
Зв'язки:Костюк Сергій Васильович, 08.01.1959 р.н. - чоловік
Посилання:https://web.archive.org

Відгуки, коментарі (1)

Ви переглядаєте: Костюк Любов Олександрівна
Сортування
1/5 (1)
Avatar
Full StarEmpty StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
Nikolay Sergeev
Костюк Л.О. брала участь у трійці по справі №580/2634/23. Детальніше тут і тут.
10th March 2024 11:44pm

Написати відгук

 
Bold Italic Underline Strike Superscript Subscript Quote Line Bullet Numeric Link Email Image Video
 
10000


© Громадський Земельний контроль у Черкаській області, 2016 - 2024


Для найбільш комфортного користування сайтом рекомендується завантажувати його за допомогою браузерів Firefox, Chrome, Opera останніх версій. У разі неможливості завантажити сторінку авторизації використовуйте VPN (наприклад, вбудований у браузер Opera). Cайт створено на базі наданого програмного забезпечення, за помилки в роботі якого Адміністрація сайту відповідальності не несе. Усі матеріали, статті, повідомлення, відгуки, розміщені на сайті landcontrol.org та його дзеркалах відображають виключно позицію їх авторів і всю відповідальність за їх зміст автори несуть самостійно. Адміністрація сайту може не поділяти думки авторів та/або Користувачів і не несе відповідальності за відповідність дійсності висловлених користувачами думок, коментарів, відгуків, наданих посилань, матеріалів тощо, а відтак, не приймає на себе жодних зобов'язань, пов'язаних з їх змістом та не несе відповідальності за можливу шкоду у будь-якому вигляді. Користування сайтом landcontrol.org або його дзеркалами означає повну згоду Користувача з Правилами та прийняття на себе зобов'язання їх дотримуватися.

Зворотній зв'язок | Карта сайту | RSS


Повідомити про корупцію/
Опублікувати держслужбовця/посадовця/депутата на сайті

Увага! Приймаються тільки чиновники, задіяні в земельних питаннях на території Черкаської обл.
Перед додаванням переконайтесь, що дана особа відсутня в базі. Після того, як надана Вами інформація з'явиться на сайті, Ви зможете повідомити про корупційні дії даної особи в розділі відгуків про неї. Якщо особа вже є в базі, то непотрібно відправляти цю форму - відгук з інформацією про зловживання Ви можете залишити вже зараз.

Зворотній зв'язок